Asociația INTER-BIO, USH Pro Business  și ACEX vă invită la discuții referitoare la promovarea exporturilor în contextul actual, la ce va urma să se întâmple cu programul de promovare a exportului, cât de importantă este tehnologia și mai ales impactul acesteia asupra siguranței sănătății alimentare, recunoașterea importanței cercetării – inovării în agricultura ecologică și finanțarea acesteia prin programe, de  către Comisia Europeană.

Agricultura ocupă un loc important,  între prioritățile pentru utilizarea fondurilor europene existente, în selecția provocărilor viitorului. Astfel, grupurile de experți ale Comisiei Europene, indică în cadrul  programelor de finanțare  domeniile: economia bio, energie, mediu, TIC, producție și procese, transport, precum și inițiative privind nanotehnologiile durabile, siguranța industrială și bunurile de consum.

Mai mult, sunt promovate  platforme tehnologice europene de aducere împreună a competențelor tehnologice, a industriilor, și autorităților de reglementare precum și a instituțiilor  financiare pentru a susține dezvoltarea domeniilor propuse spre finanțare. În ceea ce privește agricultura/agricultura ecologică,  prin programul  Orizont Europa, se așteaptă încurajarea participării industriei la identificarea oprtunităților de cooperare internațională, asigurarea activității de rețea pentru abordarea provocărilor transectoriale și facilitarea formării de noi parteneriate.  

Prioritare au devenit: cercetarea și inovarea în agricultura ecologică, ca abordare ce contribuie la sistemele de alimentație și agricultură ecologică, identificarea nevoilor de cercetare ale sectorului organic, informarea membrilor despre oportunitățile de finanțare pentru cercetare și inovare și promovarea schimbului de cunoștințe între fermieri, companii și cercetători.

Seminarul digital va fi găzduit de platforma Go ToMeeting, în data de 14 mai 2020, începând cu ora 11.00.

TEMATICA

    •  Ce se întâmplă  în programul de promovare a exporturilor? Evoluții și posibilitatea participării firmelor la MENOPE Dubai, 6-8 decembrie 2020;
    • Noi forme de promovare digitală puse la dispoziția firmelor „Digital trade week” at Arabian Organics;
    • Finanțarea agriculturii ecologice în programul Horizon  Europe.

UNDE?CAND?

    • Evenimentul se va desfășura în data de 14 Mai 2020, ora 11.00, online în aplicația Go ToMeeting.
    • Pentru confirmarea participării și solicitarea de informații suplimentare, ne puteți contacta la tel:0740521967
       e-mail: office@ushprobusiness.ro sau accesați www.ushprobusiness.ro.

Descărcați invitația